ΝΙΚΟΣ ΣΙΟΥΤΑΣ π. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ


TO 4o HTAN KAI EINAI TO ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ !!!!!

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ



Πολλούς μεγάλους Ιεράρχες έχει η Εκκλησία μας. Ξεχωριστά όμως γιορτάζει τρεις: Το Μέγα Βασίλειο, το Γρηγόριο  Θεολόγο (Ναζιανζινό) και τον Ιωάννη το Χρυσόστομο.
Καθένας έχει τη δική του γιορτή, αλλά και τους τρεις μαζί τους γιορτάζουμε στις 30 Ιανουαρίου, γιατί έχουν πολλά κοινά γνωρίσματα: Ζούσαν απλή ζωή χωρίς πολυτέλειες. Αφιέρωσαν τη ζωή τους στους φτωχούς συνανθρώπους τους και στους δυστυχισμένους. ΄Ηταν και οι τρεις σοφοί. Αγάπησαν τα γράμματα και τον πολιτισμό των αρχαίων Ελλήνων.
Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι γιορτή των δασκάλων, των μαθητών, των σχολείων , των γραμμάτων, των βιβλίων και της μάθησης.
Την ημέρα αυτή το Σχολείο (πρωινό & ολοήμερο ) δε θα λειτουργήσουν, όμως όλοι οι δάσκαλοι του Σχολείου μας θα εκκλησιαστούν στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής κι όσοι από τους μαθητές των τάξεων Γ, Δ, Ε, ΣΤ  επιθυμούν να εκκλησιαστούν μπορούν να έρθουν στις 8.45΄ στην Αγία Φωτεινή, όπου θα τους παραλάβουν ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Σιούτας και ο κ. Ψαρουλάκης. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η παράδοση των μαθητών θα γίνει και πάλι στο ίδιο σημείο του Ναού της Αγίας Φωτεινής.
                                            ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
                               Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
                                              ΝΙΚΟΣ ΣΙΟΥΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου