ΝΙΚΟΣ ΣΙΟΥΤΑΣ π. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ


TO 4o HTAN KAI EINAI TO ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ !!!!!

Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ!!!

Αρκετές φορές στο παρελθόν είχε τύχει να επισκεφτούν το σχολείο μας προπονητές διαφόρων ειδικοτήτων, προκειμένου να γνωρίσουν στα παιδιά το άθλημα που αγαπούσαν και δίδασκαν. Κάπως έτσι οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης «συναντήθηκαν» με το ποδόσφαιρο, την καλαθοσφαίριση (μπάσκετ), την πετοσφαίριση (βόλεϊ), τη χειροσφαίριση (χάντμπολ), την αντισφαίριση (τένις), τον δρόμο ταχύτητας…

Φέτος θελήσαμε να ανοίξουμε καινούριους, διαφορετικούς δρόμους!
Η αρχή έγινε τον Φεβρουάριο και συγκεκριμένα την Παρασκευή, 13/02/2015, όταν στα πλαίσια του προγράμματος «Κυκλοφορώ με ασφάλεια» , στο χώρο του σχολείου μας βρέθηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής ποδηλασίας κος Γιώργος Κατσέλης για να μιλήσει στα παιδιά του Β΄2 για το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς αλλά και ως ολυμπιακό άθλημα. Οι μικροί μαθητές άκουσαν με προσοχή τον κ Κατσέλη, εξέφρασαν άπειρες απορίες και παρατηρήσεις, σχολίασαν όλα τα μέτρα ασφαλείας που χαρακτηρίζουν το σωστό ποδηλάτη και απόλαυσαν μια βόλτα με ποδήλατο μέσα στο χώρο του σχολείου τους! Ιδιαίτερες ευχαριστίες να εκφράσουμε στην κα Λουίζα Κούτρα αθλήτρια ποδηλασίας και μητέρα μαθήτριας του σχολείου, που βοήθησε στην υλοποίηση του προγράμματος.

Στη συνέχεια σειρά είχε η ενόργανη γυμναστική. Την Πέμπτη, 19/03/2015 η κάτοχος πρώτης θέσης στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής και προπονήτρια τμήματος Γυναικείων Ακαδημιών του Πανιωνίου κα Αλκμήνη Σαββάδη μίλησε στους μαθητές του Ε΄1 για το εντυπωσιακό αυτό άθλημα, για τις θυσίες που απαιτεί ο πρωταθλητισμός, για το πώς με τη σωστή οργάνωση μπορεί κάνεις να συνδυάσει σχολείο και αθλητισμό με άριστα αποτελέσματα και στα δυο… Ακολούθησαν προβολές βίντεο με προγράμματα στα διάφορα όργανα της ενόργανης γυμναστικής, χάρη στα οποία  οι μαθητές θαύμασαν τόσο τους Έλληνες ολυμπιονίκες του αθλήματος όσο και μικρούς, συνομήλικους αθλητές. Στο τέλος η κα Σαββάδη έκανε μια μικρή επίδειξη των ασκήσεων που διδάσκονται στα δημοτικά σχολεία…
Τρίτο ολυμπιακό άθλημα που παρουσιάστηκε στο σχολείο μας φέτος ήταν το τζούντο. Ο προπονητής που ανέλαβε να το γνωρίσει στους μαθητές του ΣΤ΄2 υπήρξε πολλάκις πρωταθλητής Ελλάδος τόσο στο judo όσο και στο ju jitsu, στο παγκράτιο και στο grappling αλλά επίσης είναι και κάτοχος χρυσού μεταλλίου στο παγκράτιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2007. Την Πέμπτη, 26/03/2015 ο κος Ερμής Δημητρόπουλος λοιπόν, ανέπτυξε τη φιλοσοφία των πολεμικών τεχνών, μίλησε για συνεργασία μυαλού και σώματος, τόνισε την αξία της καλής φυσικής κατάστασης του κάθε ανθρώπου, αθλητή ή μη, και έπεισε με τις απαντήσεις του τους μαθητές ότι το τζούντο είναι άθλημα αμυντικό που αντιτίθεται στη βία, όπως άλλωστε λέει και το όνομά του ju=ευγένεια do=δρόμος… Η επίδειξη βασικών τεχνικών του αθλήματος που ακολούθησαν -με τη βοήθεια του κου Χρήστου Μπαλντίδη αθλητή ju jitsu και πατέρα μαθήτριας του σχολείου- ενθουσίασαν τους μαθητές και τις μαθήτριες του ΣΤ΄2!


Την Τρίτη, 31/03/2015 ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ολυμπιακών αθλημάτων με την επιτραπέζια αντισφαίριση (ping pong). Για προσωπικούς λόγους, η καλεσμένη αθλήτρια επιτραπέζιας αντισφαίρισης που θα μίλαγε στα παιδιά, δε μπόρεσε να έρθει  στο σχολείο μας… Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους μαθητές του Δ΄2 να πραγματοποιήσουν το προγραμματισμένο για εκείνη την ημέρα «τουρνουά ping pong» και μάλιστα με καθολική συμμετοχή, με μεγάλο ενθουσιασμό και ζήλο! Χάρη στη βοήθεια και του συναδέλφου κου Θανάση Τσώλη, οι αγώνες στα δυο τραπέζια ping pong που διαθέτει το σχολείο εξελίχθηκαν ομαλά και κατέληξαν στα εξής αποτελέσματα:
1ος ημιτελικός: Γ. Ναλιτζής – Β. Πέπας  =>                  4 – 11
2ος ημιτελικός: Ν. Κάβουρας – Ν. Νικολάου  =>         11 – 5
ΤΕΛΙΚΟΣ: Β. Πέπας - Ν. Κάβουρας  =>        1ο σετ :    11 – 8
                                                                2ο σετ :    3 – 11
                                                                3ο σετ :    3 – 11
Την ίδια μέρα, Τρίτη, 31/03/2015 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ένας ακόμα αγώνας... μπορεί να μην αποτελεί ολυμπιακό άθλημα, όμως έχει αθλητές και πολλούς θαυμαστές , ειδικά μέσα στο σχολείο μας! Ο λόγος για το σκάκι που στη συγκεκριμένη περίπτωση έφερε «αντιμέτωπους» το Γιάννη Κουμπούρα, μαθητή του ΣΤ΄1 και το Γιάννη Μαγγανά, μαθητή του ΣΤ΄2. Η διάρκεια μιας διδακτικής ώρας δεν ήταν αρκετή για να αναδείξει τελικό νικητή, οπότε αυτός ο αγώνας κρίνεται επίσημα…ισόπαλος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου