ΝΙΚΟΣ ΣΙΟΥΤΑΣ π. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ


TO 4o HTAN KAI EINAI TO ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ !!!!!

Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ !!!!!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, σας προσκαλεί στην ιδρυτική παρουσίαση του

ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΣΥ.ΛΑ.Π)
του ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

την ΤΕΤΑΡΤΗ, 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013, ώρα 19:00


στον πολιτιστικό πολυχώρο

                                 «ΓΑΛΑΞΙΑ», Κεντρική Πλατεία Ν. Σμύρνης .
.....................................................................................................................................................

                             ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥ.ΛΑ.Π

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης ανακοινώνει την ίδρυση και λειτουργία του Σύγχρονου Λαϊκού Πανεπιστημίου (ΣΥ.ΛΑ.Π).
Το Σύγχρονο Λαϊκό Πανεπιστήμιο (ΣΥ.ΛΑ.Π.) του Δήμου Νέας Σμύρνης εντάσσεται στις δράσεις της Δια Βίου Μάθησης των συμπολιτών μας και έχει ως σκοπό να παράσχει στους δημότες/κατοίκους έγκυρη και τεκμηριωμένη γνώση, από πανεπιστημιακούς καθηγητές και καταξιωμένους ανθρώπους του πνεύματος, σχετικά με γνωστικά αντικείμενα γενικού ενδιαφέροντος.
Προχωρούμε στην ίδρυση του Σύγχρονου Λαϊκού Πανεπιστημίου Νέας Σμύρνης πεπεισμένοι ότι σε μια εποχή γενικευμένης κρίσης, όχι μόνο οικονομικής αλλά και πολιτισμικής, όπως αυτή που έχει πλήξει τη χώρα μας, η άνοδος του πνευματικού επιπέδου των πολιτών συμβάλλει στην ενίσχυση της αξιακής- κοινωνικής συγκρότησης και αποτελεί προτεραιότητα του Δήμου μας.
Η πρόσκληση προς τους συμπολίτες να συμμετέχουν στα μαθήματα - διαλέξεις δε γίνεται για απλή ενημέρωση. Πιστεύουμε ακράδαντα στην όσμωση του δυναμικού των πολιτών, το οποίο στηρίζεται αφενός στη συσσωρευμένη εμπειρία, στις γνώσεις και στις αναζητήσεις τους και αφετέρου στις σύγχρονες και έγκυρες επιστημονικές προσεγγίσεις.
Η λειτουργία του ΣΥ.ΛΑ.Π αποσκοπεί στην διάχυση της γνώσης, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα να «ξαναδιαβάσουμε» την πραγματικότητα και να αναστοχαστούμε όλα όσα η γενικευμένη κρίση ανέδειξε.
Το ΣΥ.ΛΑ.Π οργανώνεται σε πλήρεις κύκλους μαθημάτων, με ενδεικτικές θεματικές που αφορούν όσο το δυνατόν περισσότερους τομείς, όπως: λογοτεχνία, ιστορία, λαογραφία, ιατρική, οικονομία, φιλολογία, πολυπολιτισμικά θέματα, παιδαγωγικά ζητήματα, επικοινωνιολογία, κοινωνιολογία, γλωσσολογία, ζητήματα περιβάλλοντος και ενέργειας, διεθνείς σχέσεις, θεολογία – θρησκειολογία και φιλοσοφία.
Ειδικότερα, η πρώτη πιλοτική περίοδος λειτουργίας του, θα είναι το πρώτο εξάμηνο του 2013 και θα περιλαμβάνει δύο (2) θεματικές ενότητες:
1. Ψυχολογία
2. Ιστορία – Πολιτισμός: Ο Ελληνισμός εκτός Ελλάδος
(Μετά το πέρας κάθε θεματικού κύκλου θα χορηγείται σχετική βεβαίωση συμμετοχής).


 Η λειτουργία του Πανεπιστημίου θα γίνει σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.), του οποίου καθηγητές αλλά και καθηγητές άλλων πανεπιστημίων  θα διδάσκουν στην πόλη μας.
(Στην πενταμελή επιτροπή δημιουργίας- λειτουργίας του ΣΥ.ΛΑ.Π μετέχει και ο Διευθυντής μας κ. Νίκος Σιούτας)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου