ΝΙΚΟΣ ΣΙΟΥΤΑΣ π. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ


TO 4o HTAN KAI EINAI TO ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ !!!!!

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Τα παιδιά της Ε' τάξης επισκέφθηκαν τη Βουλή των Ελλήνων!!!Η Ε’ τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης πραγματοποίησε επίσκεψη στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων.
Η ξεναγός μάς έδωσε πολλές πληροφορίες. Μάθαμε ότι το πολίτευμα της χώρας μας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία με ανώτατο άρχοντα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Το κτίριο, που σήμερα στεγάζει τη Βουλή, κατασκευάσθηκε αρχικά ως ανάκτορο του πρώτου βασιλιά της Ελλάδας, τον Όθωνα. Το 1884 και το 1909 δύο πυρκαγιές κατέστρεψαν μεγάλο μέρος του κτιρίου.
Το 1929 η Κυβέρνηση αποφάσισε να μεταφερθεί στο κτίριο αυτό η Βουλή και το παλιό Βουλευτήριο της οδού Σταδίου. Έγιναν μετατροπές στο κτίριο για να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες.
Ξεναγηθήκαμε σε πολλές αίθουσες του κτιρίου. Περάσαμε από τη μαρμάρινη σκάλα και μπήκαμε σε μια αίθουσα με τοιχογραφίες και φωτογραφίες αρκετών πολιτικών. Εκεί υπήρχε και το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας. Αργότερα πήγαμε και στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Βουλής και καθίσαμε στις καρέκλες των βουλευτών.
Το κτίριο αυτό είναι το σύμβολο της Δημοκρατίας στο οποίο πάρθηκαν σοβαρές και σημαντικές αποφάσεις για τη χώρα μας.
Νιώσαμε δέος που αντικρίσαμε τα σημαντικά αντικείμενα των μεγάλων προσωπικοτήτων που κυβέρνησαν και βοήθησαν στην ανάπτυξη της Ελλάδας.

Οι μαθητές της Ε’ τάξης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου