ΝΙΚΟΣ ΣΙΟΥΤΑΣ π. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ


TO 4o HTAN KAI EINAI TO ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ !!!!!

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

«Eίμαι εθελοντής, βοηθάω»...ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ!!!!

Με αφορμή την 10η επέτειο του Διεθνούς Έτους Εθελοντισμού αλλά και τον ορισμό του 2011 ως Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού, το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου διοργανώνει εκδήλωση ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για την αξία του εθελοντισμού με θέμα: «


Εθελοντισμός σε περίοδο κρίσης: μέσο κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης».
Στα πλαίσια της διοργάνωσης αυτής θα θέλαμε και την δική σας συμβολή στην ενεργοποίηση της μαθητικής κοινότητας. Αν δεν συμπεριλάβουμε την νέα γενιά σ’ αυτή την προσπάθεια αφύπνισης της κοινωνικής συνείδησης και προώθηση της διαγενεακής αλληλεγγύης τότε έχουμε ευθύνη για τους ενήλικες που μεγαλώνουν χωρίς να γνωρίζουν την αξία του «προσφέρω» χωρίς υλική ανταμοιβή. Προς την κατεύθυνση αυτή, ζητούμε την ενεργοποίηση του διδακτικού προσωπικού ώστε οι μαθητές των πρώτων τάξεων του Δημοτικού (α΄ και β΄ τάξης) να εκφραστούν δημιουργικά μέσα από τις ζωγραφιές τους για το τι αντιλαμβάνονται με την φράση:
«είμαι εθελοντής, βοηθάω».
Τα έργα των μαθητών επιθυμούμε να φιλοξενηθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στις 5 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 19:30 στην είσοδο του πολυχώρου Γαλαξία, αποδεικνύοντας ότι ο εθελοντισμός ανθίζει καλλιεργώντας το γόνιμο έδαφος της παιδείας των μαθητών μας. Σ’ αυτούς θα πρέπει να βασιστούμε αν θέλουμε να έχουμε ευεργετικά κοινωνικοπολιτιστικά αποτελέσματα.
Στην δύσκολη εποχή που ζούμε, ας συμβάλλουμε όλοι στην ανάδειξη του εθελοντισμού ως ιδεώδους αλλά και μέσου κοινωνικής αλληλεγγύης και ανάπτυξης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας.



                Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ    ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
                                                                             
                                                     ΚΛΑΙΡΗ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου