ΝΙΚΟΣ ΣΙΟΥΤΑΣ π. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ


TO 4o HTAN KAI EINAI TO ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ !!!!!

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Γιορτή αναβίωσης των 1ων Ολυμπιακών Αγώνων !!!

Μαθητές 400 και πλέον σχολείων από διάφορες περιοχές της Ελλάδος θα βρεθούν την ερχόμενη Παρασκευή 12 Απριλίου στις 11 το πρωί, στις κερκίδες του Παναθηναϊκού Σταδίου στην εορτή αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 που οργανώνει και φέτος η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ). Δηλαδή όλοι μας θα ξαναζήσουμε στιγμές και γεγονότα που συνέβησαν στον ίδιο χώρο πριν από 117 χρόνια.
Πρόκειται για την υλοποίηση του 3ου Πανελληνίου Προγράμματος «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας» που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Περιφέρειας Αττικής και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Ο τίτλος του προγράμματος είναι «Οι 1οι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες, Αθήνα 6-15 Απριλίου 1896… Αθήνα, 12 Απριλίου 2013». Το ανωτέρω εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασίζεται στην εθελοντική συμμετοχή περίπου 700 ερμηνευτών και εκατοντάδων εθελοντών που με τη παρουσία τους και τη προσφορά τους αναδεικνύουν αναμφισβήτητα τη συμβολή του εθελοντισμού στο Ολυμπιακό Κίνημα.
Η ΕΘΝΟΑ υλοποιεί και τον δεύτερο στόχο της, μετά τις βάσεις που έθεσε στην Ολυμπιακή Παιδεία με τον εθελοντισμό. Η συμμετοχή των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχει ξεπεράσει ήδη κάθε προσδοκία και το ενδιαφέρον για συμμετοχή είναι ολοένα αυξανόμενο.
Τη σκηνοθεσία και χορογραφία της Αναβίωσης των Αγώνων έχει αναλάβει ο κ. Φωκάς Ευαγγελινός και πρόκειται να συμμετάσχουν πάνω από 700 εθελοντές-ερμηνευτές από το τμήμα εθελοντισμού της ΕΘΝ.Ο.Α.. Επίσης θα συμμετέχουν 50 χορευτές από το Λύκειο Ελληνίδων και η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού. Τη μουσική σύνθεση έχει αναλάβει ο συνθέτης κ. Γιάννης Γκίκας. Τα κείμενα-έρευνα είναι της κας Ιλεάνας Κλοκώνη. Σκηνογράφος-ενδυματολόγος είναι η κα Εύα Νάθενα. Οι συντελεστές που υποδύονται τον Αγώνα, τη Συμμετοχή, το Θρίαμβο, την Κατάκτηση, το Συναγωνισμό καθώς και το Σπύρο Λούη θα είναι ηθοποιοί της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Τη «Νίκη» υποδύεται η Σοπράνο κα Τζίνα Φωτεινοπούλου. Τον Ολυμπιακό Ύμνο θα ερμηνεύσει η Σοπράνο κα Αναστασία Ζαννή. Την παρουσίαση του προγράμματος έχει αναλάβει ο κ. Αλέξης Κωστάλας.
Για πρώτη φορά, τα μουσικά σχολεία του Ιλίου, Πειραιά, Κορίνθου και Παλλήνης ενώνουν τις δυνάμεις τους και θα αποδώσουν εν χορώ την απαγγελία του Εθνικού μας Ύμνου. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι κάθε χρόνο η ανάδειξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896, ακόμα και στις λεπτομέρειές τους καθώς και της Ολυμπιακής Ιστορίας της πατρίδας μας. Και βέβαια σημαντική παράμετρος του προγράμματος αναβίωσης είναι η συνολική κάλυψη των εξόδων του αποκλειστικά και μόνο από χορηγίες.
Οι μαθητές θα μπορούν να προβάλουν το δικό τους Ολυμπιακό Μήνυμα που θα έχουν ετοιμάσει αποκλειστικά με ανακυκλώσιμο υλικό και στο τέλος της εκδήλωσης θα παραλαμβάνουν ειδικό δίπλωμα συμμετοχής. Επίσης στον ειδικά διαμορφωμένο εικαστικό χώρο θα μπορούν να ζωγραφίσουν με θέμα «Πιερ ντε Κουμπερτέν, 150 χρόνια από τη γέννηση του» και Ολυμπιακή Εκεχειρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου