ΝΙΚΟΣ ΣΙΟΥΤΑΣ π. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ


TO 4o HTAN KAI EINAI TO ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ !!!!!

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ!!!!

            

 ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ: 

Καλοκαίρι στην πόλη - Εκδόσεις Τετράγωνο
«Αγαπητό ημερολόγιο, ονομάζομαι Πέτρος και δεν έχω ξαναγράψει ποτέ τις σκέψεις μου...ούτε δυο αράδες. Κοντεύω τα δέκα. Πέρυσι τα Χριστούγεννα σε έφερε η γιαγιά μου. Δεν είχαν βάλει την σύνταξή της στην τράπεζα και δεν μπορούσε να μου πάρει κάτι καλύτερο. Ήσουν τυλιγμένο με κόκκινες κορδέλες κάτω από το δέντρο. Αυτή η γιαγιά Φώφη, ημερολόγιο βρήκε να μου πάρει; Μα για κορίτσι με πέρασε;»
Ο δεκάχρονος Πέτρος μένει στην πόλη αυτό το καλοκαίρι και μέσα στη βαρεμάρα του, αποφασίζει να αρχίσει να γράφει μέσα στο ημερολόγιο που του χάρισε η γιαγιά του. Μέσα σε αυτό θα αποτυπωθούν οι φίλοι του, οι σκέψεις του, τα κόλπα του, η γιαγιά Φώφη και ο… ασυνήθιστος κολλητός του!
Από 8 ετών
Το μυστικό των χαμένων κοχυλιών - Εκδόσεις Άθως
«Το μυστικό των χαμένων κοχυλιών» δεν είναι απλώς ένα βιβλίο, αλλά ένας φάκελος με βιβλίο και ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για κυνήγι κοχυλιών! Στο βιβλίο θα διαβάσετε μια ενδιαφέρουσα ιστορία για τον Κωστή και την παρέα του στην τάξη, τη δασκάλα του και μια εντυπωσιακή συλλογή από κοχύλια που θα «ταράξει τα νερά»!
Από 6 ετών

Ιστορίες που τις είπε η Πέτρα - Εκδόσεις Αερόστατο
Ένα ευρηματικό ιστορικό παραμύθι που θα προσελκύσει τα παιδιά να προσεγγίσουν μέσα από ζωντανές ιστορίες την αρχαιότητα. Ιστορίες για την Κνωσό, τα Κυκλώπεια Τείχη, την Ακρόπολη και το θέατρο της Επιδαύρου, σε μια χώρα που μοιάζει η ίδια με πέτρα σκαλωμένη στα κύματα, σε μια χώρα με μαρμαρωμένους βασιλιάδες και μαρμαρωμένα αλώνια, οι πέτρες όχι μόνο... ανοίγουν, αλλά έχουν μιλιά.
Από 6 ετών

Το ταλέντο του Ήλιου - Εκδόσεις Διάπλαση
Ένα αγόρι ονομάστηκε Ήλιος από μια παρεξήγηση! Ντρεπόταν για το όνομά του, μέχρι που η δασκάλα του είπε πως είχε ξεχωριστό όνομα. Από εκείνη τη μέρα ψάχνει να βρει το δικό του ταλέντο, ενώ δεν λείπουν τα… απρόοπτα! Πότε άραγε θα βρει το ταλέντο του και θα γίνει διάσημος για να τον περιμένουν δημοσιογράφοι και συνεντεύξεις;  Φτιάξτε το Ημερολόγιο των διακοπών σας

Μια όμορφη δραστηριότητα που θα απασχολήσει ευχάριστα τα παιδιά και θα τα βοηθήσει να θυμούνται τις διακοπές τους για όλο το χειμώνα, αλλά και τα επόμενα χρόνια, είναι ένα «ημερολόγιο διακοπών»!
Τι χρειάζεστε
Αγοράστε ένα μεγάλο τετράδιο- σημειωματάριο με λευκά φύλλα ή ακόμα καλύτερα με φύλλα από ανακυκλωμένο χαρτί. Πάρτε μαρκαδόρους, στυλό, μολύβια και φωτογραφική μηχανή και είστε έτοιμοι!
Το κάθε παιδί σας μπορεί να φτιάξει αν θέλει το δικό του ημερολόγιο διακοπών ή αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε όλοι μαζί ένα οικογενειακό ημερολόγιο!
 Θα είναι ένα ημερολόγιο με λίγο κείμενο, πολλή ζωγραφική και κολλάζ!
Ξεκινήστε γράφοντας για το ταξίδι σας, πότε ξεκινήσατε, ποιός είναι ο προορισμός σας και κολλήστε φωτογραφίες και καρτ-ποστάλ χρησιμοποιώντας κολλητική ταινία ή κόλλα. Μπορείτε να κολλήσετε και τα εισιτήριά σας!
Καθησυχάστε τα παιδιά σας ότι δεν χρειάζεται να γράψουν πολλά (καμία σχέση με την έκθεση στο σχολείο!) αλλά απλώς να γράψουν ημερομηνίες, τοποθεσίες και αν κάτι τους έκανε εντύπωση. Μπορούν να κολλούν αναμνηστικά, φωτογραφίες ή να ζωγραφίζουν και να αποτυπώνουν όσα είδαν και επισκέφτηκαν.
Μπορούν επίσης να κολλήσουν φύλλα από δέντρα που συνάντησαν ή ένα παράξενο λουλούδι.
Μέσα θα γράψουν τις εντυπώσεις τους, τις αναμνήσεις τους, θα βάλουν φωτογραφίες της οικογένειας και νέων φίλων! Μπορούν να σημειώσουν τη διεύθυνση των νέων φίλων που γνώρισαν στις καλοκαιρινές τους διακοπές για να κρατήσουν αλληλογραφία!

Έτσι θα απασχοληθούν όμορφα τα παιδιά τις καλοκαιρινές βραδιές, αλλά θα έχετε και ένα υπέροχο αναμνηστικό των διακοπών σας που τα παιδιά μπορεί να το κοιτάζουν για πολλά χρόνια αργότερα!


 
 Πηγή:mamakid

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου