ΝΙΚΟΣ ΣΙΟΥΤΑΣ π. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ


TO 4o HTAN KAI EINAI TO ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ !!!!!

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΙΒΟ


Πόσο συχνά έχει κανείς την ευκαιρία να συνομιλήσει με έναν πρωταθλητή Ελλάδας; Στο δικό μας σχολείο αυτή η δυνατότητα δόθηκε τη Δευτέρα, 08/04/2013 στους μαθητές των Δ2, ΣΤ1 και ΣΤ2 τμημάτων, αφού φιλοξενήσαμε για δυο διδακτικές ώρες την κα Αγγελική Κεφάλα, πρωταθλήτρια Ελλάδας στα 100 μ. ταχύτητας. Η ίδια το διάστημα 1986 - 1992 ασχολήθηκε εντατικά με το στίβο και συγκεκριμένα με τους δρόμους ταχύτητας με την ομάδα Α.Ο. Καβάλας, κατέβηκε σε αρκετούς αγώνες στα 60 μ., 100 μ., 200 μ. και 4 x 100 μ. σκυταλοδρομία, διακρίθηκε σε Πανελλαδικό και Βαλκανικό επίπεδο, βραβεύτηκε από την πόλη της ως η καλύτερη αθλήτρια και κέρδισε πολλά μετάλλια και βραβεία. Μάλιστα, όπως μας ενημέρωσε, είναι η δική της ομάδα σκυταλοδρομίας που κατέχει ακόμα το πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα 4 x 100 μ. σκυταλοδρομία γυναικών!
Η κα Κεφάλα, ή αλλιώς κα Συννεφιά όπως είναι το συζυγικό της επώνυμο με το οποίο είναι και γνωστή στο σχολείο μας, μίλησε στα παιδιά για τις εμπειρίες της από τους αγώνες, τις εντυπώσεις της και τα συναισθήματά της πριν και μετά από τις αναμετρήσεις. Τους μίλησε επίσης για τις προσπάθειες, τους κόπους και τις θυσίες που απαιτεί ο πρωταθλητισμός καθώς και για τους προβληματισμούς της γύρω από αυτό το θέμα. Τους έδειξε χαρακτηριστικές φωτογραφίες της, μετάλλια και το κύπελλο που κέρδισε ως «καλύτερη αθλήτρια του νομού Καβάλας». Απάντησε στις ερωτήσεις τους και τους παρότρυνε να ασχοληθούν - όσο μπορούν - με κάποιο άθλημα, προκειμένου να κερδίσουν εφόδια σωματικά, πνευματικά, ψυχικά και κοινωνικά για τη ζωή τους!
Στο τέλος αυτής της ημερίδας οργανώσαμε και αγώνες δρόμου ταχύτητας με συμμετοχές αγοριών και κοριτσιών και απο τα τρία τμήματα, με σκοπό να βρούμε το γρηγορότερο παιδί του σχολείου! Κι αυτός είναι ο Γιώργος Αγγελακόπουλος, από το ΣΤ1 !!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου