ΝΙΚΟΣ ΣΙΟΥΤΑΣ π. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ


TO 4o HTAN KAI EINAI TO ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ !!!!!

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ SHRIVENHAMSCHOOL


Αγαπητέ Κύριε Σιούτα,

Ελπίζω ότι εσείς , ο σύλλογός σας και οι μαθητές σας είσαστε καλά…
Αυτό το διάστημα ήμασταν απασχολημένοι με συναντήσεις για την πρόοδο των μαθητών μας και διαβουλεύσεις με τους γονείς και αυτό εξηγεί την καθυστέρησή μου να σας απαντήσω.
Μετά τη συζήτησή μας την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου και μετά συζητήσεις με τον Διευθυντή μου και τον Ρυθμιστή της Διδακτέας Ύλης, θα ήθελα να εκφράσω το μεγάλο μας ενδιαφέρον στο να εργαστούμε από κοινού  με το σχολείο σας. To όραμα  για το δικό σας σχολείο είναι ευθυγραμμισμένο με το δικό μας όραμα και την προσέγγιση στην εκπαίδευση και αυτό είναι μια σημαντική αφετηρία για μια επιτυχημένη και καρποφόρα συνεργασία.
Θα ήθελα σε αυτό το μήνυμα να σας δώσω κάποιες πληροφορίες για το σχολείο μας.
Το σχολείο μου είναι ένα μικρό επαρχιακό σχολείο, με 149 παιδιά γραμμένα και επτά ηλικιακές ομάδες σε έξι τάξεις, οι οποίες παίρνουν το όνομα του αγαπημένου δέντρου του δασκάλου της κάθε τάξης. Στην τάξη  Ιτιά έχουμε το έτος Υποδοχής, είναι η τάξη στην οποία διδάσκω εγώ. Στο Σφένδαμνο, είναι η Πρώτη χρονιά, στην Οξυά είναι η Δεύτερη χρονιά, στη Σουρβιά η Τρίτη, στην Καρυδιά η Τέταρτη και η Πέμπτη και στην Συκομουριά η Έκτη.
Κάθε τάξη υποστηρίζεται από ένα διδακτικό βοηθό πλήρους ωραρίου, ενώ υπάρχουν δύο διδακτικοί βοηθοί για Ειδικές Ανάγκες, που δουλεύουν με παιδιά που έχουν Ειδικές Ανάγκες, όπως Άσπεργκερ και Εγκεφαλική Παραλυση.
Στα νήπια , όπου διευθύνω, είμαστε οκτώ μέλη του προσωπικού και επτά γονείς βοηθοί που βοηθούν σε εβδομαδιαία βάση, ακολουθώντας ένα πρόγραμμα καθηκόντων.
Είχαμε μια επιθεώρηση από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου. το Μάρτιο, που βαθμολόγησε καλό το σχολείο μας και τώρα αγωνιζόμαστε να προσφέρουμε εξαιρετική διδασκαλία και μάθηση στους μαθητές μας. Έχουμε αναπτύξει δυνατούς δεσμούς με την τοπική κοινωνία και έχουμε ένα δυναμικό Διοικητικό Συμβούλιο, που υποστηρίζει τον Διευθυντή μας στο να διευθύνει επιτυχώς το σχολείο.
Η διδακτική μας ημέρα ξεκινά στις 8:40 π.μ. και τελειώνει στις 3:00 μ.μ. Έχουμε ένα διάλειμμα 15 λεπτών στις 10:40 και επίσης σχολικές συνελεύσεις κάθε πρωί στις 10:20 π.μ. για 20 λεπτά. Τις Παρασκευές η συνέλευσή μας είναι στις 2:30 μ.μ. όπου ο εφημέριος της περιοχής διευθύνει την συλλογική λατρεία με ιστορίες και ύμνους. Οι γονείς προσκαλούνται στην συνέλευση της Παρασκευής για να γιορτάσουμε τα κατορθώματα των μαθητών μας. Είμαστε σχολείο της Εκκλησίας της Αγγλίας και η συλλογική μας λατρεία είναι θεμελιωμένη σε σχετικά θέματα και αξίες. Οι τρεις μας βασικές αξίες είναι σεβασμός, ειλικρίνεια και ευτυχία.
Τα παιδιά έχουν ένα διάλειμμα 55 λεπτών στις 12 για φαγητό και είμαστε τυχεροί να έχουμε μια επιλογή φρεσκομαγειρεμμένων  ζεστών γευμάτων κάθε μέρα.
Η διδακτέα μας ύλη είναι βασισμένη σε θέματα και αυτό το διάστημα μαθαίνουμε για παιχνίδια( που πιάνονται) στην τάξη Ιτιά και στην τάξη  Σφένδαμνος, και για θεατρικά έργα και παντομίμες στην τάξη  Οξυά και  Σουρβιά, και για την Ινδία στις τάξεις Καρυδιά και Συκομουριά. Τα παιδιά δεν έχουν βιβλία για κάθε μάθημα ούτε οι δάσκαλοι, οι οποίοι κάνουν τον προγραμματισμό, μεγάλο ή μέτριο, εβδομαδιαίο και ημερήσιο μόνοι τους. Εργασίες για το σπίτι δίνονται στους μαθητές μια φορά την εβδομάδα, με την ανάγνωση να είναι η καθιερωμένη ημερήσια εργασία για όλες τις ηλικιακές ομάδες, ακολουθώντας ένα σχέδιο ανάγνωσης.
Είμαστε ένα Οικολογικό Σχολείο και δουλεύουμε σκληρά να κερδίσουμε την Οικολογική Σημαία μας. Έχουμε δυο αντιπροσώπους από κάθε τάξη που τους ονομάζουμε Οικολογικούς μας Μαχητές και επίσης ένα άρτια εξοπλισμένο σχολικό συμβούλιο, το οποίο συναντιέται με τον Διευθυντή σε εβδομαδιαία βάση.
Εάν θέλετε να κοιτάξετε την ιστοσελίδα μας , να ο σύνδεσμος:

Επίσης γίναμε Ακαδημαϊκό σχολείο  στις αρχές του Νοεμβρίου προσχωρώντας στο Farringdon Community College και εργαζόμαστε για καλύτερες συνεργασίες με τα τοπικά μας σχολεία.
Αυτή την εβδομάδα ξεκινήσαμε τις πρόβες μας για το Χριστουγεννιάτικο Θεατρικό μας Έργο και την Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, σαν συντονιστής μαθηματικών, οργανώνω με τους συναδέλφους μου ένα ανοικτό μαθηματικό απόγευμα για οικογένειες. Θα ήθελα να σας στείλω μερικές φωτογραφίες του γεγονότος για να τις μοιραστείτε με τον σύλλογό σας και πιθανόν με τους μαθητές σας.
Κύριε Σιούτα, ελπίζω ότι ενδιαφέρεστε ακόμα να δουλέψουμε μαζί  συναρπαστικές εργασίες και προσδοκώ να λάβω μήνυμα και να συζητήσουμε κάθε πιθανότητα να ξεκινήσουμε ένα project  πολύ σύντομα.

Με τις καλύτερες ευχές,

Λίνα Παυλίδου

Υποδιευθύντρια  (Yπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης και Σχολικού Πλαισίου)  και Δασκάλα Τάξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου