ΝΙΚΟΣ ΣΙΟΥΤΑΣ π. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ


TO 4o HTAN KAI EINAI TO ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ !!!!!

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ



Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Σχολεία συνήθως τους φθινοπωρινούς μήνες είναι το πρόβλημα ΤΩΝ ΨΕΙΡΩΝ.
Τι μπορούμε να κάνουμε;
Το να κολλήσει ένα παιδί  ψείρες, είναι πολύ εύκολο. !
Το να το αντιμετωπίσουμε εμείς επίσης!


   Μη δραματοποιείτε την κατάσταση...Η φθειρίαση είναι κάτι ενοχλητικό, αλλά όχι επικίνδυνο και σοβαρό. Η παρουσία της ψείρας στο κεφάλι του παιδιού δε σχετίζεται με το επίπεδο υγιεινής του.
   Μην πανικοβάλλετε το παιδί... Δεν οδηγεί πουθενά να πανικοβάλλετε ένα παιδί που έχει ψείρες. Εξηγήστε του ότι αυτό που έχει δεν είναι σοβαρό, αρκεί να είναι συνεργάσιμο για να απαλλαγεί από αυτές το συντομότερο.
   Στηρίξτε το ψυχολογικά... Συμβαίνει συχνά το παιδί να εκδηλώσει την ντροπή του, πιστεύοντας μάλιστα ότι είναι βρώμικο. Πρέπει να μάθει ότι οι ψείρες προτιμούν το καθαρό κεφάλι και τους υγιείς οργανισμούς.
Επειδή, σημαντικό ρόλο στη φθειρίαση της κεφαλής παίζει και η επαναμόλυνση που ακολουθεί τις περισσότερες φορές, τα παρακάτω βήματα είναι απαραίτητα:

   Σε περίπτωση που εντοπίσετε ψείρες εφαρμόστε τη φαρμακευτική αγωγή σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεως. Χτενίζετε καθημερινά και σχολαστικά τα μαλλιά του παιδιού με το ειδικό χτενάκι ακόμη και μετά το τέλος της αγωγής για την απομάκρυνση των νεκρών κονίδων και ψειρών. Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι κόνιδες ακόμη και νεκρές απομακρύνονται δύσκολα από τα μαλλιά.
   Ελέγχετε προσεκτικά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας και εφαρμόστε τη φαρμακευτική αγωγή σε όσους έχουν προσβληθεί για να αποφύγετε την επαναμόλυνση. Επιπλέον, μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής αλλάζοντας καθημερινά τα κλινοσκεπάσματα του παιδιού και πλένοντας σε υψηλή θερμοκρασία τα προσωπικά του αντικείμενα όπως καπελάκια, κασκόλ, βούρτσες κλπ. Πλένετε μετά από κάθε χρήση τα χτενάκια που χρησιμοποιήθηκαν με καυτό νερό και σαπούνι.
   Για περισσότερες πληροφορίες πώς θα το  αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.
   Ας κοιτάξουμε λοιπόν όλοι τα κεφαλάκια των παιδιών και ας μη ξεχνάμε ότι τα ενοχλητικά εντομάκια δεν επιλέγουν Σχολεία με όραμα ή χωρίς όραμα ... εμείς δίνουμε ιδίαίτερη προσοχή στην υγιεινή των παιδιών και με διακριτικότητα αντιμετωπίζουμε την κάθε περίπτωση...
Και αφουγκραζόμαστε κάθε ανησυχία των γονέων.
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε, να με ενημερώσετε, να συζητήσετε μαζί μου ή και  να με επισκεφθείτε στο γραφείο μου.
Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλλετε και κατ΄ επέκταση τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας.

ΝΙΚΟΣ ΣΙΟΥΤΑΣ
ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου