ΝΙΚΟΣ ΣΙΟΥΤΑΣ π. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ


TO 4o HTAN KAI EINAI TO ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ !!!!!

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ν. Σμύρνης στο σχολείο μας!

Η κα Κλαίρη Δεληγιάννη, Αντιδήμαρχος Παιδείας, επισκέφθηκε το Σχολείο μας και συζήτησε με τους μαθητές του Δ1 τμήματος και τη δασκάλα τους κ. Μάγου Παναγιώτα.

Σκέφτομαι και Γράφω

Ενδεικτικά παραθέτουμε δύο επιστολές:
Αξιότιμη κα Αντιδήμαρχε,
Είμαι μια μαθήτρια της Δ’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Σμύρνης.
Παίρνω το θάρρος και σας στέλνω αυτή την επιστολή, γιατί στη γειτονιά μου, που είναι κοντά στο άλσος, βλέπω κάθε μέρα πολλά αδέσποτα ζωάκια να περιφέρονται για να βρουν λίγο φαγητό. Τα κορμάκια τους είναι σκελετωμένα και τεντώνονται στον ήλιο να ζεσταθούν, γιατί δεν έχουν σπίτι ούτε οικογένεια. Φαντάζομαι πως νιώθουν πολύ δυστυχισμένα όταν ακούνε τα γαβγίσματα ή τα νιαουρίσματα από τους σκύλους και τις γάτες, που είναι γεμάτη η κοιλιά τους φαγητό και που έχουν κάποιον να τα φροντίζει.
Σας παρακαλώ πολύ, κα Αντιδήμαρχε, να φροντίσετε τα αδέσποτα τα ζωάκια, να βάλετε κάποιους ανθρώπους του Δήμου να τα μαζέψουν και να τα υιοθετήσουν κάποιες φιλόζωες οικογένειες ή να βρουν κάπου αλλού στέγη και τροφή.
Διάβασα σε ένα βιβλίο ότι τα ζώα πονάνε, όπως πονάμε κι εμείς οι άνθρωποι. διάβασα ακόμη ένα ποίημα που θα ήθελα να σας το γράψω και με αυτό να κλείσω την επιστολή μου.
«Ποτέ δε θα πειράξω
τα ζώα τα καημένα
μην τάχα σαν κι εμένα
κι εμένα δεν πονούν;
Θα τα χαϊδεύω πάντα
προστάτης τους θα γίνω
ποτέ δε θα τ’ αφήνω
στους δρόμους να πεινούν!»
Με σεβασμό,
Αλεξάνδρα Νομικού



Αγαπητή κα Αντιδήμαρχε,
Στις μέρες μας αντιμετωπίζουμε ένα πολύ σοβαρό και μεγάλο πρόβλημα.
Ένα πρόβλημα που  απειλεί να καταστρέψει την ομορφιά και τη γαλήνη της ζωής μας. Είναι το πρόβλημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος.
Εμείς οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου θεωρούμε ότι το να πετάμε στα σκουπίδια μας οτιδήποτε, είναι ό, τι χειρότερο μπορούμε να κάνουμε για τη φύση. Γι ’αυτό συμμετέχουμε ενεργά στην ανακύκλωση και έχουμε φτιάξει τη δική μας «πράσινη γωνιά». Είναι μια προσπάθεια του σχολείου μας να προωθήσουμε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.
Σε αυτή την επιστολή θα θέλαμε να σας προτείνουμε κάποια πράγματα, για να γίνουμε σύμμαχοι σε αυτό το δύσκολο έργο.
Για να πετύχουμε το στόχο μας είναι σημαντικό να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες του δήμου μας. Γι’ αυτό θα βοηθούσε, αν υπήρχαν προγράμματα για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην επαναχρησιμοποίηση και περιορισμό των σκουπιδιών.
Σε μας τα παιδιά αρέσει να τρέχουμε, να παίζουμε και να βλέπουμε την πόλη μας καθαρή. Γι’ αυτό θα θέλαμε να υπάρχουν σε πολλά σημεία πολύχρωμοι κάδοι ανακύκλωσης, ξεχωριστά για χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο και πλαστικό. Τα περιεχόμενα των κάδων να μαζεύονται από ειδικά απορριμματοφόρα που κινούνται με φυσικό αέριο.
Θα χαρούμε πολύ, αν βοηθήσετε να πραγματοποιηθούν οι επιθυμίες μας!
Με εκτίμηση,
Ντεϊάνα Νικολάεβα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου