ΝΙΚΟΣ ΣΙΟΥΤΑΣ π. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ


TO 4o HTAN KAI EINAI TO ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ !!!!!

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Βασιλόπιτα με σοκολάτα

 

Υλικά

  • 2 αυγά ολόκληρα
  • 2 κρόκους αυγών
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ξύσμα από λεμόνι
  • 1/4 κούπας ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι βανίλια
  • 2 κουταλιές μαγιά σε 1/4 κούπας νερό
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1/4 κούπας βούτυρο λιωμένο
  • 2/3 κούπας βούτυρο για άλειμμα
  • 1 κούπα κομματάκια σοκολάτας ( ή τρούφα σοκολάτας)

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και τους κρόκους, μαζί με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τη μαγιά διαλυμένη στο νερό και στη συνέχεια το αλάτι, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Προσθέτουμε λίγο-λίγο όσο αλεύρι χρειαστεί, ώστε να πετύχουμε μια ζύμη σφιχτή, που δε θα κολλάει στα χέρια μας. Πρέπει να χτυπήσουμε τη ζύμη στο μίξερ για 7'.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο σχήμα, τη βουτυρώνουμε με το λιωμένο βούτυρο, τη διπλώνουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο για 20'.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, άλλες 2 φορές και στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε μακρύ παραλληλόγραμμο.
Την πασπαλίζουμε με κομματάκια σοκολάτας και τη διπλώνουμε σιγά-σιγά σε μακρύ ρολό και στη συνέχεια την τυλίγουμε σε σπιράλ και τη βάζουμε σε στρογγυλό ταψάκι 25 εκ.

Πατάμε τη ζύμη να απλώσει, γιατί στο ψήσιμο θα φουσκώσει. Την αλείφουμε από πάνω με έναν κρόκο αυγού, αραιωμένο με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 30'-35'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου