ΝΙΚΟΣ ΣΙΟΥΤΑΣ π. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ


TO 4o HTAN KAI EINAI TO ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ !!!!!

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΣΥ.ΛΑ.Π)


Ο Δήμος Νέας Σμύρνης ανακοινώνει την ίδρυση και λειτουργία του Σύγχρονου Λαϊκού Πανεπιστημίου (ΣΥ.ΛΑ.Π).
Το Σύγχρονο Λαϊκό Πανεπιστήμιο (ΣΥ.ΛΑ.Π.) του Δήμου Νέας Σμύρνης εντάσσεται στις δράσεις της Δια Βίου Μάθησης των συμπολιτών μας και έχει ως σκοπό να παράσχει στους δημότες/κατοίκους έγκυρη και τεκμηριωμένη γνώση, από πανεπιστημιακούς καθηγητές και καταξιωμένους ανθρώπους του πνεύματος, σχετικά με γνωστικά αντικείμενα γενικού ενδιαφέροντος.
Προχωρούμε στην ίδρυση του Σύγχρονου Λαϊκού Πανεπιστημίου Νέας Σμύρνης πεπεισμένοι ότι σε μια εποχή γενικευμένης κρίσης, όχι μόνο οικονομικής αλλά και πολιτισμικής, όπως αυτή που έχει πλήξει τη χώρα μας, η άνοδος του πνευματικού επιπέδου των πολιτών συμβάλλει στην ενίσχυση της αξιακής- κοινωνικής συγκρότησης και αποτελεί προτεραιότητα του Δήμου μας.
Η πρόσκληση προς τους συμπολίτες να συμμετέχουν στα μαθήματα - διαλέξεις δε γίνεται για απλή ενημέρωση. Πιστεύουμε ακράδαντα στην όσμωση του δυναμικού των πολιτών, το οποίο στηρίζεται αφενός στη συσσωρευμένη εμπειρία, στις γνώσεις και στις αναζητήσεις τους και αφετέρου στις σύγχρονες και έγκυρες επιστημονικές προσεγγίσεις.
Η λειτουργία του ΣΥ.ΛΑ.Π αποσκοπεί στην διάχυση της γνώσης, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα να «ξαναδιαβάσουμε» την πραγματικότητα και να αναστοχαστούμε όλα όσα η γενικευμένη κρίση ανέδειξε.
Το ΣΥ.ΛΑ.Π οργανώνεται σε πλήρεις κύκλους μαθημάτων, με ενδεικτικές θεματικές που αφορούν όσο το δυνατόν περισσότερους τομείς, όπως: λογοτεχνία, ιστορία, λαογραφία, ιατρική, οικονομία, φιλολογία, πολυπολιτισμικά θέματα, παιδαγωγικά ζητήματα, επικοινωνιολογία, κοινωνιολογία, γλωσσολογία, ζητήματα περιβάλλοντος και ενέργειας, διεθνείς σχέσεις, θεολογία – θρησκειολογία και φιλοσοφία.
Ειδικότερα, η πρώτη πιλοτική περίοδος λειτουργίας του, θα είναι το πρώτο εξάμηνο του 2013 και θα περιλαμβάνει δύο (2) θεματικές ενότητες:
1.    Ψυχολογία
2.    Ιστορία – Πολιτισμός: Ο Ελληνισμός εκτός Ελλάδος
(Μετά το πέρας κάθε θεματικού κύκλου θα χορηγείται σχετική βεβαίωση συμμετοχής).

Θα θέλαμε να συγχαρούμε το δήμαρχο της Νέας Σμύρνης κ. Τζουλάκη για την πρωτοβουλία και γενικότερα την ομάδα που εργάζεται εθελοντικά για την επιτυχία του εγχειρήματος.

3 σχόλια:

  1. Αγαπητέ μας κύριες ΣΙούτα, που μπορεί κανείς να κάνει αίτηση;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κυρία Μαρίλυ όπως γνωρίζετε μετέχω στην επιτροπή δημιουργίας του ΣΥ.ΛΑ.Π. Εντός του Ιανουαρίου θα γίνει η παρουσίαση κι αμέσως μετά θα καθορισθεί ο τρόπος επιλογής...
    Το ΣΥ.ΛΑ.Π θα ενταχθεί στις δράσεις του Δήμου Νέας Σμύρνης.
    Θα περιμένουμε όλους τους συμπολίτες μας στην παρουσίαση που θα γίνει τον Ιανουάριο στο Γαλαξία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες κύριε Σιούτα και νομίζω ότι είναι τιμή για όλους μας που μετέχετε σε κάτι τόσο πρωτοποριακό. Πιστεύω τόσο οι γονείς του σχολείου μας, όσο και όλοι οι νεοσμυρνιώτες να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια όπως της πρέπει. Εγώ πάντως θα ήθελα οπωσδήποτε να παρακολουθήσω κάτι τόσο ενδιάφερον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή