ΝΙΚΟΣ ΣΙΟΥΤΑΣ π. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ


TO 4o HTAN KAI EINAI TO ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ !!!!!

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΑΣ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ!!!


 
Το Σχολείο μας συνεχίζοντας την προσπάθεια βελτίωσης των ποιοτικών δεικτών υλικοτεχνικής υποδομής, που εντάσσεται στη διαδικασία των σύγχρονων βιωματικών προσεγγίσεων που εφαρμόζουν οι εκπαιδευτικοί μας , αγόρασε με χρήματα που διέθεσε ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ το δικό του μικρό πλανητάριο, το οποίο σύντομα θα εντάξει στην εκπαιδευτική διαδικασία !!!!
Ο ειδικός αυτός οικιακός προβολέας Star Theatre σχεδιάστηκε από το γνωστό Ιάπωνα σχεδιαστή πλανηταριακών προβολέων Takayuki Ohira ο οποίος αναγνωρίστηκε από το βιβλίο Guinness σαν ο σχεδιαστής του πιο προχωρημένου πλανηταρίου στον κόσμο, το Megastar II-Cosmos το οποίο αναπαράγει 5 εκατομμύρια αστέρια!
Το πλανητάριο Star Theatre είναι εφοδιασμένο με υψηλής φωτεινότητας προτζέκτορα LED και προβάλλει με εκπληκτική διαύγεια 10.000 άστρα στον τοίχο ή στην οροφή του δωματίου, σε κυκλικό δίσκο περίπου 2,7 m και σε απόσταση 2 έως 2,3m.


Με τα πλήκτρα που υπάρχουν επάνω στον προβολέα μπορούμε να επιλέξουμε
• Ημερήσια κίνηση των αστεριών (μία περιστροφή σε 6 περίπου λεπτά)
• Δημιουργία και τυχαία εμφάνιση πεφταστεριών κάθε 30 δευτερόλεπτα
• Χρονική διάρκεια λειτουργίας του προβολέα 60, 30,15 λεπτών (με απενεργοποιημένο το χρονοδιακόπτη η συσκευή σβήνει αυτόματα μετά από 3 ώρες
)


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου