ΝΙΚΟΣ ΣΙΟΥΤΑΣ π. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ


TO 4o HTAN KAI EINAI TO ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ !!!!!

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ

Στο πλαίσιο των δράσεων του 4ου Δημοτικού σχολείου Νέας Σμύρνης και εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον θα ξεκινήσει τη  λειτουργία της:
                 ΟΜΑΔΑ  ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΟΝΕΩΝ
 Ο σκοπός της ομάδας γονέων είναι πολλαπλός. Αφενός, στο πλαίσιο της ομάδας οι συμμετέχοντες, ως πρόσωπα και όχι μόνο ως γονείς, μπορούν να εκφράσουν τις προσωπικές τους ανησυχίες να διερευνήσουν τις δικές τους ανάγκες και προβληματισμούς  σε ένα πλαίσιο προσωπικής ανάπτυξης.
        Αφετέρου, ο κύριος λόγος λειτουργίας της ομάδας γονέων είναι να προσφέρει ένα συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στους γονείς, βασισμένο στο πρόγραμμα εκπαίδευσης αποτελεσματικού γονέα του Thomas Gordon, που στηρίζεται στις αρχές της πρόσωπο-κεντρικής θεώρησης στη ψυχολογία. Σκοπός του προγράμματος είναι η απόκτηση συγκεκριμένων δεξιοτήτων  και μεθόδων που θα κρατούν τους δίαυλους επικοινωνίας με τα παιδιά ανοιχτούς. Η δημιουργία και η διατήρηση μιας αποτελεσματικής σχέσης με το παιδιά, σχετίζεται με την ικανότητα να ακούμε ενεργά τα προβλήματά τους, ώστε να βρίσκουν τις δικές τους λύσεις. Σχετίζεται επίσης με την αντιμετώπιση της μη αποδεκτής συμπεριφοράς του, αλλά και την επίλυση των προβλημάτων ώστε να μην υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. 
        Τέλος, οι ίδιοι οι συμμετέχοντες θα μπορούν να συνδιαμορφώνουν το περιεχόμενο των συναντήσεων ανάλογα με τους ιδιαίτερους προβληματισμούς και ενδιαφέροντα τους για συγκεκριμένες θεματικές που αφορούν την σχέση γονέα-παιδιού.   
                           ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 11.00 – 12.30
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 6-8 δεκαπενθήμερες συναντήσεις διάρκειας 90 λεπτών.
 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΜΑΔΑΣ: ΡΑΒΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, διδάκτορας του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμβουλος ψυχικής υγείας.
                                       Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου