ΝΙΚΟΣ ΣΙΟΥΤΑΣ π. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ


TO 4o HTAN KAI EINAI TO ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ !!!!!

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014

«Μ’ ένα κλαδί ελιάς… ταξιδεύω, μαθαίνω, γεύομαι»

Στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος «Μ’ ένα κλαδί ελιάς… ταξιδεύω, μαθαίνω, γεύομαι», οι μαθητές και οι μαθήτριες των ΣΤ’ τάξεων του σχολείου μας κλήθηκαν να «μελετήσουν» την ελιά από τη σκοπιά της Φυσικής Αγωγής. Για το σκοπό αυτό κάθε τμήμα χωρίστηκε σε τρεις ομάδες και η κάθε ομάδα επέλεξε από ένα θέμα. Τα σχετικά με τη Φυσική Αγωγή θέματα ήταν:
1. Η ελιά ως σύμβολό των αρχαίων αγώνων
2. Η ελιά ως βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής
3. Το μάζεμα της ελιάς με όρους… γυμναστικής
Σειρά είχε η δουλειά, η αναζήτηση πληροφοριών, η συγκέντρωση στοιχείων, η επιλογή αυτών που απαιτούσε το κάθε θέμα. Τα παιδιά κινήθηκαν προς διάφορες κατευθύνσεις… Μίλησαν για την ελιά ως σύμβολο και έπαθλο αγώνων, ειδικά των αρχαίων ολυμπιακών, αλλά και ως βασικό σύμβολο ειρήνης και ελευθερίας. Ανέλυσαν την αξία της ελιάς στη διατροφή γενικότερα και ειδικότερα ενός αθλητή, καθώς επίσης και τον πρωταρχικό ρόλο που παίζει στην προστασία της ανθρώπινης υγείας. Κατέγραψαν τις κινήσεις που πραγματοποιεί το σώμα κατά τη διάρκεια του μαζέματος της ελιάς και στη συνέχεια αντικατέστησαν τα ρήματα με όρους γυμναστικής. Η δουλειά τους ήταν όντως πολλή, όμως με συνεργασία και συνέπεια, οργανώθηκαν προκειμένου να συνταχθεί μια μικρή αλλά περιεκτική έκθεση σχετική με το κάθε θέμα.
Τελικά ετοιμάστηκαν 6 συνολικά εργασίες και την Πέμπτη 11/12/2014, συγκεντρώθηκαν  τα παιδιά και των δυο τμημάτων της ΣΤ’ τάξης στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας και με συντονίστριες τις δασκάλες τους κα Νάγια Χατζηεμμανουήλ και κα Χρύσα Μαρκάτη, τις  παρουσίασαν , συζήτησαν πάνω σε αυτές, συμπλήρωσαν σχετικό φύλλο αξιολόγησης της όλης διαδικασίας και ψήφισαν την καλύτερα δομημένη και σωστά παρουσιασμένη εργασία.

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ λοιπόν σε όλους και όλες που δούλεψαν και παρουσίασαν τόσο αξιόλογες και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εργασίες!


Ένα ακόμα ΜΠΡΑΒΟ όμως στην ομάδα 3 του ΣΤ’ 1  που χάρη στο εξαιρετικό κείμενο που ετοίμασε για «το μάζεμα της ελιάς με όρους… γυμναστικής» και στην ιδιαίτερη παρουσίαση που έκανε με τις αντίστοιχες κινήσεις, κέρδισε το θαυμασμό των υπολοίπων και ψηφίστηκε (με μεγάλο ποσοστό ψήφων) ως η καλύτερη εργασία!!!

 ΣΤ' τάξεις 2014 - 2015

 Ομάδα 1, ΣΤ1

 Ομάδα 1, ΣΤ2

 Ομάδα 2, ΣΤ1

 Ομάδα 2, ΣΤ2

 Ομάδα 3, ΣΤ1

 Ομάδα 3, ΣΤ2

 Αξιολόγηση προγράμματος

 Επιλογή καλύτερης εργασίας

 Εργασίες προγράμματος

Η... καλύτερη εργασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου