ΝΙΚΟΣ ΣΙΟΥΤΑΣ π. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ


TO 4o HTAN KAI EINAI TO ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ !!!!!

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ


Aγαπητοί γονείς,
σας γνωρίζουμε τα τμήματα που θα λειτουργήσουν στα πλαίσια των δωρεάν δραστηριοτήτων που αναπτύσσει το Σχολείο μας. Στις  δραστηριότητες δήλωσαν συμμετοχή περίπου 170 μαθητές και κατά μέσο όρο ο κάθε μαθητής επέλεξε δύο δραστηριότητες. Aντιλαμβάνεστε ότι είναι μια τεράστια προσπάθεια που ανατρέπει τη μέχρι τώρα κρατούσα κατάσταση,  καθώς ανοίγουμε το Σχολείο το Σάββατο και παράγουμε πολιτισμό μέσα σ’ αυτό.  Ακόμη,  αν αναλογιστούμε ότι η κάθε οικογένεια θα  επιβαρυνόταν με 70 e για κάθε δραστηριότητα, καταλαβαίνουμε το ύψος του ποσού που θα έπρεπε να καταβάλουμε για την υλοποίηση του παραπάνω προγράμματος. Προκειμένου να είναι σύννομο, όσον αφορά το φορέα υλοποίησης , το λειτουργικό μέρος περνάει στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και η υποστήριξη υλοποίησης σε εθελοντές γονείς. Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι οφείλουμε να βοηθήσουμε όλοι μας και σ΄ αυτή την προσπάθεια που ανοίγει νέους δρόμους.

Α.   ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

 
 
 
                      ΤΜΗΜΑ
 
 
ΗΜΕΡΑ
ΕΝΑΡΞΗΣ
 
ΩΡΑ
 
     ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ
 
1
          ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ
ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ
2/11/2013
9.30’
10.30’
 
 
2.
         ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ
ΤΜΗΜΑ ΜΟΝΤΕΡΝΩΝ ΧΟΡΩΝ
 
ΣΑΒΒΑΤΟ
19/10/2013
12.00’
13.00’
 
 
ΛΟΥΙΖΑ ΚΟΥΤΡΑ
 
3
               ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ
ΤΜΗΜΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
 
ΣΑΒΒΑΤΟ
19/10/2013
12.00’
13.00’
 
ΝΙΑΡΧΟΥ ΕΛΙΝΑ
 
4
              ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ
ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
 
ΣΑΒΒΑΤΟ
2/11/2013
10.45’
11.45
 
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
 
5
ΑΝΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΗΜΕΡΕΣ
ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ
 
ΣΑΒΒΑΤΟ
2/11/2013
10.30’
12.00’
 
ΤΑΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ
 
6
 
ΜΠΑΣΚΕΤ
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Δεν εχει ορισθεί ακόμη ημέρα έναρξης
5.30’
6.30
 
 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΓΙΑ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ

Το τμήμα του ποδοσφαίρου δε θα λειτουργήσει λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών. Στο τμήμα του τένις δήλωσαν περίπου 65 μαθητές,  είναι τεράστιος ο αριθμός και χρειάζεται να γίνει ιδιαίτερος προγραμματισμός και παράλληλα να εξασφαλίσουμε τους αναγκαίους εκπαιδευτές, αισιοδοξώ ότι θα το κατορθώσουμε και αυτό. Για το  τμήμα της  Ρομποτικής είμαστε σε επικοινωνία με  εθελοντές εκπαιδευτές. Για το τμήμα του ιντερνετικού ραδιοφώνου έχουμε βρει τον εκπαιδευτή, θα το ξεκινήσουμε λίγο αργότερα…

Για το τμήμα της Ζαχαροπλαστικής εξετάζουμε μια εθελοντική προσφορά κορυφαίου ΣΕΦ, πιστεύουμε σύντομα να μπορέσουμε  να το λειτουργήσουμε και αυτό. Για το τμήμα Αστρονομίας που πάρα πολλά παιδιά μας έχουν δηλώσει, έχουμε βρει τον εκπαιδευτή, θα το εντάξουμε στη διαδικασία τις επόμενες εβδομάδες.

 
Β.   Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 από τις 9.30’ – 13.00’

ΗΜΕΡΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Την ημέρα αυτή εξωτερική μονάδα του Αρεταίειου Νοσοκομείου με το οποίο συνεργαζόμαστε αλλά και  ιατρικό προσωπικό με την υπεύθυνη αιμοδοσίας κ. Οικονομέα θα βρίσκονται στο Σχολείο μας , προκειμένου να κάνουν την πρώτη λήψη αίματος από τους αιμοδότες γονείς και φίλους του Σχολείου μας, αλλά και  να μας μιλήσουν για την αναγκαιότητά  της . Παράλληλα στην αίθουσα εκδηλώσεων θα γίνονται  διάφορα δρώμενα που θα έχουμε ετοιμάσει για τους μαθητές μας και τους γονείς. Κάνω έκκληση την ημέρα αυτή να είμαστε ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ. Θεωρώ τη δράση μας αυτή ως την πιο σημαντική και θα πρέπει να γίνει θεσμός για το Σχολείο μας.
 


Γ.   CINE Σχολείο 4ο
Στις 19 Οκτωβρίου 2013, ώρα 6 μ.μ. στο CINE Σχολείο 4Ο έχουμε τη δεύτερη προβολή μιας καταπληκτικής ταινίας που δεν πρέπει να χάσει κανείς : «ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΚΟΥΔΑ», την ταινία θα προλογίσει η κ. Μίκα Σταυροπούλου διδάκτωρ κοινωνιολογίας.

Δ. Την Παρασκευυή όλοι οι μαθητές θα αναπτύξουν ένα σημαντικό  project: «Από ένα σποράκι γεννιέται ζωή», συγκεκριμμένα ο κάθε μαθητής θα φυτέψει από ένα σποράκι και μέσα στα επόμενα λεπτά θα το δει να μεγαλώνει… έτσι από  το φυτώριό μας, θα δημιουργήσουμε τους δικούς μας λαχανόκηπους. Τα σποράκια, το χώμα και ό,τι άλλο χρειαστεί θα μας τα διαθέσουν δωρεάν τα φυτώρια ΑΝΤΕΜΙΣΙΑΡΗ. ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

 Ε. Δημιουργούμε μόνιμη γωνιά αλληλεγγύης, όπου  θα συγκεντρώνονται συνεχώς τρόφιμα για οικογένειες του  Σχολείου μας   που αντιμετωπίζουν  πρόβλημα και δυστυχώς υπάρχουν και παιδιά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Παρακαλώ θερμά να ανταποκριθούμε και σ’ αυτό το κάλεσμα.
 
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ    ΝΙΚΟΣ ΣΙΟΥΤΑΣ

                             

O EΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΟΡΑΜΑ
Παρακαλώ τους γονείς που έχουν χρόνο το Σάββατο και θα ήθελαν  να βοηθήσουν σε μια από τις δραστηριότητες, να συμπληρώσουν το παρακάτω έντυπο και να το επιστρέψουν στο Σχολείο μας μέχρι Παρασκευή 17/10/2013 ή να  τηλεφωνήσουν στο 210- 9338908 :

Η βοήθειά τους συνίσταται στην παρουσία τους σε μια από τις δραστηριότητες που θα γίνονται στο Σχολείο μας και για όσο χρόνο θα διαρκεί η δραστηριότητα. Παράλληλα όλοι οι γονείς που τα παιδιά τους συμμετέχουν σε δραστηριότητες πριν από το ξεκίνημά τους  θα πάρουν έναν κανονισμό λειτουργίας.

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΓΟΝΕΑ : …………………………………………………………………………………………

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ: . …………………………………………………………

ΗΜΕΡΑ  : ΣΑΒΒΑΤΟ

ΩΡΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ :……………………………………………………………………………………………….

ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ……………………………………………………………………………………………………….

EMAIL: …………………………………………………………………………………………………………………………..

 

                                                     ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΟΝΕΑ

 

                                                 ………………………………………..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου