ΝΙΚΟΣ ΣΙΟΥΤΑΣ π. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ


TO 4o HTAN KAI EINAI TO ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ !!!!!

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

      Την Παρασκευή, 15/3/2013 βρέθηκε καλεσμένος στο σχολείο μας ο κ. Κώστας Μουρούτης, διακεκριμένος φυσίατρος με 3 διδακτορικά στο πλούσιο ενεργητικό του!  Παρά το πολύ γεμάτο πρόγραμμά του και θέλοντας να ευχαριστήσει το φίλο του και συνάδελφό μας κ. Θάνο Σόφτση , μας αφιέρωσε μία ώρα «πλούσια» σε πληροφορίες και συναισθήματα... Τη διάλεξή του παρακολούθησαν από το 4ο Δημοτικό Σχολείο οι μαθητές των τμημάτων Ε1 και Ε2, μαζί με τους μαθητές των τάξεων Γ, Δ, Ε και ΣΤ του «Αγίου Ανδρέα».
     Μίλησε στα παιδιά μας γενικά για τη διατροφή, για τις επιλογές στο φαγητό, για τις καλές και τις κακές συνήθειες. Προσέγγυσε το θέμα όχι μόνο διατροφικά, αλλά και κοινωνικά και ηθικά, χρησιμοποιώντας ιστορίες από την μακρόχρονη ιατρική του εμπειρία που σκοπό είχαν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των παιδιών, να τους «γεννήσουν» συναισθήματα, να τα προβληματίσουν και να τα συμβουλέψουν!
       Ο κ. Μουρούτης  ολοκλήρωσε την ομιλία του με ένα απλό αλλά αξιόλογο συμπέρασμα:  «Για τα παιδιά, το πιο νόστιμο φαγητό είναι αυτό που μαγειρεύεται και τους προσφέρεται με αγάπη!!!»


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου