ΝΙΚΟΣ ΣΙΟΥΤΑΣ π. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ


TO 4o HTAN KAI EINAI TO ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ !!!!!

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

Τα γαλλικά στο Σχολείο μας ...η γαλλοφωνία και... το ταξίδι του Οδυσσέα!!!


Τα Γαλλικά διδάσκονται στο σχολείο μας ως μάθημα επιλογής στις Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις, για δύο ώρες την εβδομάδα.
Γενικός σκοπός του μαθήματος είναι η εξοικείωση των μαθητών με τη γλώσσα και την καθημερινότητα και τον πολιτισμό της Γαλλίας και των γαλλόφωνων χωρών.
Πιο συγκεκριμένα, στην Ε΄ τάξη, οι μαθητές έρχονται σε μια πρώτη επαφή με τη γαλλική γλώσσα, με στόχο την εξοικείωση με τον προφορικό και γραπτό λόγο, μαθαίνουν στοιχεία προφοράς και γραμματικής και αποκτούν ένα βασικό λεξιλόγιο που σχετίζεται με την καθημερινότητά τους (το σχολείο, την οικογένεια, την ένδυση, το φαγητό, τη διασκέδαση κλπ). Επίσης, μαθαίνουν να κατανοούν απλά κείμενα και να εκφράζονται προφορικά ή γραπτά (με διάλογο, απλό γράμμα, e-mail κλπ) με στόχο την αποτελεσματική επικοινωνία.
Στην ΣΤ΄ τάξη, γίνεται εμπέδωση των παραπάνω- μέσα από επαναλήψεις, εμπλουτισμός του λεξιλογίου, διδασκαλία περαιτέρω γραμματικών φαινομένων,  με επιπλέον στόχο την προετοιμασία του μαθητή για τα Γαλλικά του Γυμνασίου.
Εκτός από το σχολικό εγχειρίδιο, γίνεται χρήση οπτικών και ακουστικών μέσων, η δε διδασκαλία εμπλουτίζεται με τραγούδια, παιχνίδια  και γενικά δραστηριότητες που καθιστούν τη μαθησιακή διαδικασία ευχάριστη και διασκεδαστική.
Τη φετινή σχολική χρονιά λαμβάνουμε μέρος και στο πρόγραμμα  Γαλλοφωνίας,  που διοργανώνεται από το γαλλικό κράτος  σε παγκόσμιο επίπεδο και απευθύνεται σε μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων. Το θέμα που έχει επιλεγεί για φέτος και για όλες τις χώρες, είναι το ταξίδι του Οδυσσέα και στο τέλος του προγράμματος θα γίνουν βραβεύσεις, που θα λάβουν χώρα στους χώρους της Γαλλικής Πρεσβείας  το Μάρτιο στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου