ΝΙΚΟΣ ΣΙΟΥΤΑΣ π. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ


TO 4o HTAN KAI EINAI TO ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ !!!!!

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

 
γράφει Δημ.Πετρόπουλος
Στο 4ο Δημοτικό σχολείο Νέας Σμύρνης και συγκεκριμένα στο γραφείο του διευθυντή του, κου Νίκου Σιούτα, βρέθηκε η κάμερα του www.nstv.gr.
Ο διευθυντής που «χαλάει» την πιάτσα, έστειλε μήνυμα για την καινούργια χρονιά μέσω της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης. Ο κος Σιούτας ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά μία καλή και παραγωγική χρονιά εν μέσω φυσικά δυσκολιών για τον τόπο αλλά και τις τοπικές κοινωνίες.
Περαιτέρω, μας εξήγησε τη δική του προσέγγιση αλλά και της ομάδας που τον περιβάλει, σχετικά με βιωματικό πλαίσιο λειτουργίας που εφαρμόζεται τα τρία τελευταία χρόνια στο σχολείο. Η παιδοκεντρική αρχή, της οποίας είναι οπαδός, δηλαδή η ελευθερία του μαθητή να εκφράζεται πρώτος και να ακολουθεί ο δάσκαλος, διέπει εξολοκλήρου την παιδαγωγική προσέγγιση του 4ου Δημοτικού σχολείου Νέας Σμύρνης.
Έτσι, δραστηριότητες όπως πράσινη ταράτσα, μετεωρολογικός σταθμός ενταγμένος στο ΜΕΤΕΟ, αισθητήρας καταγραφής σεισμών σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ, ιντερνετικό ραδιόφωνο, μουσική υποδοχή των μαθητών,blog κ.α. απασχολούν μεγάλους και παιδιά μέσα στο Δημοτικό του σχολείο. Ο στόχος της δημιουργίας ενός Δημοτικού ,ευρύτατης αποδοχής από τα παιδιά αλλά και από τους γονείς έχει επιτευχθεί κατά τον κο Νίκο Σιούτα.
Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας του διευθυντή, των δασκάλων, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων αλλά φυσικά και των γονιών των παιδιών του 4ου Δημοτικού. Έτσι η αποδοχή του σχολείου αλλά και του προσώπου του διευθυντή του Νίκου Σιούτα είναι μεγάλη στην πόλη μας και η συνέχεια του εκπαιδευτικού του έργου είναι μία πρόκληση για τον ίδιο αλλά και για τη Νέα Σμύρνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου